Diş Beyazlatma ( Bleaching )

Beyazlatma işlemi, özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi ve çoğu teknikte bir ışık kaynağıyla reaksiyonun hızlandırılması şeklinde olur. Beyazlatma işleminin mekanizması bir oksidasyon-redüksiyon tepkimesidir. Kullanılan maddeler oksijen açığa çıkarır. Dişlerde renkleşmeye neden olan maddeler renksiz substanslarla yer değiştirir ve beyazlama meydana gelir.

bleachingMaddelerin fazla tüketiminden dişlerde lekelenmeler oluşmaktadır.Bu lekeleri gidermek için 2 yol uygulanmaktadır.

1.si klinikte uzman diş hekimleri tarafından dişler incelendikten sonra uygulanacak olan jel kullanımı. Renkli ışık diş bölgesinde belli bir süre tutulur ve işlem bittiğinde ise sonuç fark edilir.
2.si uygulanabilecek yöntem ise hastanın evde uygulayabileceği bir yöntemdir.Diş hekimi ağızdan ölçü alarak hastanın dişine uygun kalıp hazırlatır. Hekimin verdiği sürelerde hasta diş beyazlatma işlemini uygular.

önce
Önce
sonra
Sonra
Diş Beyazlatma (Bleaching)

Eğer kahkahalarınızı dudaklarınızın arasında kısıtlayan şey dişlerinizdeki renk bozukluğuysa sadece birkaç günde bundan kurtulmak elinizde.

Beyazlatma yöntemi hastalar üzerinde yaklaşık olarak 6 aylık takip çalışmasında diş yüzeylerinde farklılaşma görülmemiştir.Kalıcı hasar,diş yüzeyinde değişiklik gösteren hiçbir araştırma yoktur. Alanında uzman diş hekimlerine başvurarak diş beyazlatma işlemini güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Klinikte diş doktoru yardımıyla profesyonel beyazlatma şu şekilde uygulanır:
Ağartıcı ilaç bu işlem hakkında deneyimi olan bir hekim tarafından diş üzerine yerleştirilir.İlgili dişlerin üzerine LAZER IŞIĞI belli bir süre tutulur.
Lazer ışığı dişi beyazlatmaz. Sadece beyazlatma jelinin aktive olmasını sağlayarak gerekli kimyasal reaksiyonu başlatır (Lazer dişin içine işlemez).
Bu işlem 1 saatten kısa sürer ve anında sonuç vermesine rağmen istenilen beyazlık seviyesi için birden fazla seans da gerekebilir.İşlem bittiğinde sonuç hemen gözlenir.

Diş hekimi hastanın ağzından ölçü alıp dişlerin üzerine takılabilecek ince lastik kalıpları hazırlar.
Hasta, kendisi için hazırlanmış özel kalıbın içerisine ilaç yerleştirerek bu kalıbı beyazlatılacak dişlerin üstüne günde en az 6-8 saat takar (Tercihen uykuda). Bu tedavi ortalama 1-4 hafta sürer. Her iki yöntem de etkin olmasına rağmen tercih, renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.

Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar

Diş beyazlatma (Bleaching) sonrası genelde her hastada az ya da çok hassasiyet görülür(çok nadir olarak hiç görülmeyebilir). Bu hassasiyetler geçicidir, 1–3 gün arasında kaybolurlar. Özellikle ilk gün hastanın anti enflamatuar özellikli bir analjezik (ağrı kesici) kullanması gerekir.
Yine ilk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Bleaching sonrasında her hastanın uyması gereken bir diyet listesi vardır. Her türlü renk verici yiyecek ya da içecek yasaktır. Özellikle ilk 3 gün çok hassastır, fakat idealinde 1 hafta–10 gün dikkat edilmelidir.
Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben 1 hafta süreyle kullanılmamalıdır. Aksi takdirde elde edilen beyazlık geri dönecektir.
Bleaching işlemi sonrasında beyazlatıcı diş macunu kullanımı da beyazlatma etkisini uzatacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta içerisinde aşındırıcı bulunan diş macunları veya diş tozlarının kesinlikle kullanılmamasıdır. Aşındırıcılı ürünler belirli bir süre sonra hem renklenmeye hem de hassasiyete sebep olurlar.
Günde en az 2 kere diş fırçalayan, 6 aylık düzenli kontrollerini yaptıran, sigara kullanmayan ve aşırı çay kahve tüketmeyen bir hastada yapılan bleaching in etkisi uzun süre korunur.
Belirli aralıklarla (2–3 sene de bir) home bleaching (ev tipi beyazlatma) ile desteklenebilir. Bu kurallara uymayan hastalarda geri dönüş olabilir, geri dönüş sonucunda yeniden bleaching işlemi yapılabilir.

Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz...